Oslo og Akershus-avdelingen

Terminliste 2013

Dato og tid

Tema og innhold

Torsdag 17. januar kl 18.00:

Vi besøker bilmuseet "Kultur på hjul" på Fornebu.
Det blir guidet omvisning med mye Volvo-fokus.
Servering av kaffe og bakverk.
Gratis inngang - men museet blir alltid glad for en gave!
Adresse: Forneburingen 15/21. Parkér ved det gamle kontrolltårnet, og følg skiltingen. Husk P-avgift!

Torsdag 21. februar kl 18.00:

Noen som fristes til å kjøre PV på sagnomsuste "Route 66"?
I kveld får vi besøk av Trond Hagen, som har gjort det med Renault 4! Sammen med likesinnede Renault-entusiaster har han kjørt entusiastbil i USA, Canada og Mexico.
Trond har lovet oss gode historier, flotte bilder, og masse inspirasjon til de som ønsker å ta gammelbilen på virkelig langtur!
Adresse: Ryensvingen 1. 0680 Oslo (Unionconsult 4.etg) NB! Ring på nede da heisen ellers ikke går helt opp.

Torsdag 21. mars kl 18.00:

Workshop på Akers Mek!
Hvordan virker girkasse og differensial?
Under kyndig veiledning lærer vi å bytte pakninger i girkassa og koplingskryss i mellomakselen.

Mulighet til å kjøpe rekvisita, kaffe, mineralvann og nystekte vafler.

Adresse: Snarøyveien 73.

Torsdag 18. april kl 17.30:

Årets første kjøretur!
Vi er med og promoterer konserten "Swingende mimring", med musikk fra den gang ”bryl” og ”sleik m/pasjeskill” og ”bånner” på beina var guttas store in-faktorer. Da jentene stilte med ”ponnyhaler”, strikkskjørt med masse tyll under og lave sko. Den gang vi swingte oss til Elvis, Bobby Darin, Rocke-Pelle, Per Elvis og Cliff’ern. Den gang PV'n din var ny...

Oppmøte ved Esso-stasjonen på østsiden av Metrosenteret. Vi kjører i samlet tropp til vestsiden av samme senter, til Lørenskog hus, der vi hjelper Lørenskog mannskor med konsertpromotering. Etter arrangementet kjører vi en liten runde, og finner en passende plass for en liten rast. Ta med kaffe - så spanderer PV-klubben noe å bite i.

Vi er ikke pripne: Invitasjonen går også til Renault-klubben og 2CV-klubben, eller til deg, hvis du har en passende gammelbil fra 40-, 50- eller 60-tallet.

Lørdag 20. april kl 10-15:

Smøre- og mekketreff. Velkommen til Smøre og Mekketreff og treff likesinnede for prat og planlegging. Innspill til turer og idèer er veldig velkomne. Som de som har invitasjon på sms til dette arrangementet vet legger vi også opp til et lite delemarked hvor enhver kan ha med Volvo-gammelbilrelaterte ting for salg. Vi "hiver ut en B16" og "hiver inn" en nyoverhalt B16 i løpet av treffet, mens andre smører bilene sine. Skifting av olje og filter og tennplugger kan også gjøres. Det er ikke km kjørt som tilsier hvor ofte en skifter olje, men hvor lenge det er siden sist i tid. Helst bytter en hvert år, men annet hvert år er å anbefale. Dette fordi det blir mye uforbrente rester i oljen om en kjører lite uten at bilen blir skikkelig varm.

Vi selger vafler og annet å bite i samt drikke.

Sted som før Akers Mek (Aker Solutions verksted for ansatte), Snarøyveien 73 som sist. Innkjøring ved Mekonomen bilverksted (Den lille porten ved siden av de store)

Velkommen!

Onsdag 1. mai

For de som ikke vil gå i tog på arbeiderklassens internasjonale kampdag, arrangeres det tradisjonelle veteranbiltreffet ved Høyjord stavkirke i Vestfold. Vi kjører i samlet flokk til treffet. Oppmøte ved Esso på Ramstadsletta kl 09.00, ved Star Maling & Lakk kl 10.00, eller ved Høyjord stavkirke kl 11.30.

Torsdag 23. mai:

Oppmøte ved Mortens kro kl. 18.00. Vi kjører PV-vennlige veier østover. Hvor langt vi kjører avhenger av været, men still gjerne med niste og full tank! Sikkert er det i hvertfall at vi avlegger et besøk på bensinstasjonen i hagen til Bjørn Andersen på Aurskog. Bjørn har brukt mye tid og penger på å gjenskape en bensinstasjon fra tidligere tider. Har du en Shell-rekvisitt du ikke trenger, er vi sikre på at han gjerne tar i mot :)

Velkommen på PV-tur!

Les mer om bensinstasjonen i Romerikes blad på nett: http://mobil.rb.no/bil/article6343658.ece
Les mer om bensinstasjonen i VG på nett: http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10055331

 Torsdag 20. juni:

Oppmøte ved Mortens kro kl. 18.00. Vi kjører en tur nordøstover, og besøker Eight am car club.
De holder bilutstillingen sin åpen kun for oss, og har servering av pølser, vafler, brus og kaffe.

Se også http://www.eac-1977.com

 Torsdag 11. juli:

Vi gjentar suksessen fra i fjor, og kjører en tur til Fetsund lenser. Oppmøte ved Mortens kro.

 Tirsdag 16. juli:

Bli med på Skoda-ekspedisjon!
Lucie Kempná arbeider på Skoda-museet i Mlada Boleslav, og eier en Skoda 100L fra 1976. I sommer er hun på Skandinavia-ekspedisjon, og vil gjerne ha selskap av andre bilentusiaster. I samarbeid med Skoda-klubben inviteres du til felles kjøretur mellom Sandvika og Larvik. Oppmøte ved InfoRama kl 12.00. Underveis forsøker vi å følge denne kjøreruta, før vi vinker Lucie og bilen farvel på kaia til danskebåten kl 17.00. Vi stopper for mat og prat underveis.

 Tirsdag 13. august:

Vestfoldavdelingen besøker Brødrene Hansens restaurerte BP-stasjon på Nøtterøy, og Oslo- og Akershusavdelingen er invitert.
Oppmøte ved ESsso på Ramstadsletta kl 17. Vi tar sikte på å følge PV-vennlige veier, og ankommer når grillene er passe varme.

Søndag 25. august:

Vi tar en uformell dagstur til Hadeland Glassverk. Møt opp ved Mortens kro kl 10.00. Vi finner oss noen PV-vennlige veier, og får en hyggelig søndagstur.

Torsdag 19. september:

Det er ingen grunn til å la PV'n sture i garasjen selv om det begynner å bli høst i luften. Bli med på båltur torsdag 19. september! Oppmøte ved Esso på Ramstadsletta kl 18.00. Vi kjører noen hyggelige omveier, og ender opp rundt et sprakende bål i Maridalen. Pølsegrilling for de som ønsker, og hyggelig samvær for alle.

Lørdag 12. oktober:

Gjør PV'n vinterklar! Oslo- og Akershusavdelingen arrangerer mekke og smøretreff lørdag 12. oktober kl 10-15.
Vi har olje, filter, fett, tennplugger og rekvisita tilgjengelig. Smørehjelp tilbys. Servering av kaffe og vafler.
Merk ny adresse: Neslia 34 på Haslum.
Velkommen!

Torsdag 17. oktober:

Kjøretur til Flysamlingen på Gardermoen. Oppmøte på Mortens kro kl 18.00 - PRESIS! Dersom du ønsker å møte direkte på Flysamlingen, er oppmøte der kl 18.45. Lokalavdelingen dekker utgifter til guide, men det er inngangspenger på kr 70,- pr person, som den enkelte må dekke selv.

Torsdag 21. november:

Kl 18.00. Årsmøte og julemøte. Formalia, lotteri med flotte premier, julemat og årskavalkade.
Forhåndspåmelding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Pris pr person er kr 200,-.
Adresse for dagen: Toyota på Økern.

Har du forslag til møtetema eller kjøretur? Send gjerne en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Informasjon om møter/aktiviteter?

Aktiviterer varsles i forkant på SMS og epost. Send epostadresse og mobilnummer til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Dette gjelder også om du ikke tilhører O/A-avdelingen, men gjerne vil bli varslet om møter og aktiviteter.

Kjøresugen - men ingen bil?

Følg med på terminlisten, og send en henvendelse i forkant av aktivitet til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , så ser vi hva vi får til.

Lokalavdelingens styre

Styret i lokalavdelingen består i 2013 av Dan Ståle Andersen (leder), Gro Elvestad Moe (kasserer) og Hans-Petter Lyshaug (sekretær).