Lars Fossums minneløp 8. juni 2024

 

Norsk Volvo PV-Klubb avd. Trøndelag inviterer med dette veteranmiljøene Lars deltok i og Lars øvrige slekt og venner til «Lars Fossums minneløp» - En kortesje av gammelbiler på tur i lag.

Formålet med arrangementet er både å hedre minnet til Lars og lage et arrangement i Lars sin ånd som kanskje kan bli til en årlig tradisjon.

 

Det er viktig for oss å lage et arrangement som ikke konkurrerer med andre i miljøet og som er så enkelt at det er lett å være med på og som etter hvert også nærmest arrangerer seg selv. 

Dette er et minneløp og ikke en basar. Likevel våger vi å be om en deltakeravgift  kr. 100,- pr bil. Som kvittering for deltakertakeravgiften får registrerte deltakere et klistremerke med logo for arrangementet slik som de gamle pinsetreffmerkene.

 

Vi ser for oss at Minneløpet med årene blir et rent veteranbilarrangement. Dette første året vil vi ikke være så nøye med akkurat det, men «nybiler» må nok finne seg i å kjøre bakerst. Det skulle ellers være rart om vi ikke skulle kunne finne biler det gikk an å sitte på hos om noen ønsker det. Vi aksepterer også motorsykler.

 

Arrangementet:

Kjøreruta er på ca. 9 mil asfaltert vei. Med en snitthastighet på 60km/t gir rask hoderegning at turen tar 1 ½ time pluss stopper. Så dagen må settes av. Det er kanskje en fordel at en gammelbil som har stått en hel vinter får en lengre rolig gjennomkjøring slik at skikkelig driftstemperatur oppnås i hele konstruksjonen.Bedre å få sammenbrudd på Hølonda enn halvveis på tur til sommerens første (eneste?) treff? Vi har kjørt befaring av kjøreruten. Den var på det tidspunktet preget av noe sjøgang, men vi regner med at det rettet seg dateleløsningen slapp taket.

 

Vi starter i tunet til Erik Olav Skjølberg i Saltnesgrenda, BuvikaTa kontakt om du trenger veibeskrivelse. Det er om å gjøre å kunne ha en ordnet start, så det er litt viktig at alle er kommet og «laina» opp før vi starter. Derfor er oppmøte satt en time før startfra kl.11.00Vi kjører kl. 12.00.

Vi har en avtale med kroa på Svorkmo om pizzalunsj der vi ringer dem om antallet før vi kjører fra Buvika. Om noen er sær nok til ikke å ha lyst på pizzalunsj sammen med oss andre, så vil det nok være mulig å få kjøpt kaffe og eplekake eller noe annet fælt i stedet. Uansett ordner deltakerne sitt oppgjør med kroa på egen hand direkte.

 

Kjørerute blir fra Buvika, via Korsveien til Grendstuggu på Gåsbakken. Der vil det bli mulighet for å inspisere samlingen av landbruksutstyr som museumslaget har der, om ikke tiden heller bør benyttes til justering av stifter og tenning. Eller man kan nyte en kaffekopp under paraplyen i den medbrakte fluktstolen.

Videre går veien til Svorkmo der det som nevnt blir anledning til å kjøpe en matbit. Deltagerne betaler selv sin mat direkte til kroa.

 

Veivalget videre blir gamleveien gjennom Fannrem/Orkanger og RV800 tilbake til Buvika.

Vi har tenkt at det skal være mulig å slutte seg til selskapet langs hele ruten og vi regner med å «miste» deltakere når vi passerer Orkedalen, eller svinger av RV800 i Buvika. Og det er da i tilfellet helt greit. Sørg bare for å bli registrert som deltaker om man slutter seg til selskapet langs veien.

Vi oppfordrer Minneløpets deltakere til å ta masse fotografier og videofilm (gjerne med actionkamera på forskjermen/taket) både av kjøring og pauser og som sendes til arr.kom.Så lager vi en deleside slik at alle får tilgang til bildesamlingen. Kanskje vi kan lage en skrytevideo som vi kan slå i bordet med til søringan? Deltakere som ikke vil ha sitt blide åsyn smurt utover verdensveven bes gi beskjed så skal vi søke å oppfylle ønsket.

 

Det er vårt håp at dette skal bli et trivelig arrangement med gode muligheter til dekksparking og sosialt fellesskap. Og det blir sikkert anledning til et par røverhistorier fra gamle dager også.

Meld gjerne på til Olav Ramsøskar - epost:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  eller sms til 90857401.

 

Med hilsen 

Arr. kom. for Lars Fossums minneløp ved Stein, Odd Erik, Erik Olav og Olav.